Kazáncsere

Rendszer kiépítés (új kazán beépítése, bekötése), kondenzációs kazánra történő csere, bizonyos esetekben.

ik3

Készülékjavítás

Meglévő gázkészülék javítását, teljes körű felújítását akár 2 év garanciával vállaljuk, rövid határidőkkel!

ik1

Karbantartás

Rendszeres éves gázkészülék karbantartás, gázkészülékek garanciális javítása, hibadiagnosztika.

A KÉMÉNY
Összességében a kémények feladata, hogy a kályhából, kandallóból, kazánból a tüzelőanyag elégetésekor keletkező füstgázokat elvezessék. Mi több, biztosítják, hogy az égéshez szükséges levegő a tüzelőberendezések tűzterébe kerüljön. Az égéstermék elvezető rendszer két részből áll, a kéményből és a fűtőkészüléket a kéménnyel összekötő füstcsőből. A kémény kivitele szerint lehet például falazott kémény, előregyártott kéményrendszerből épített kémény, vagy fémelemekből szerelt kémény.

A kémény, másképp mondva az égéstermék elvezető rendszer megépítése komoly előzetes munkát igényel. Meglévő fűtésrendszer esetén azonban a rendszerbe beleillő kéményt szükséges választani, ennek kiválasztásában szakértőink segítséget nyújtanak. A szükséges műszaki paramétereket a tervezőtől szintén el kell kérni még az építés előtt. Eközben a tisztítóajtó és a füstcsőcsatlakozók helyét, irányát már az építés előtt kell tisztázni. Ráadásul az illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni kell mindenekelőtt a kémény tisztítónyílásainak elhelyezkedését.

Új gázkészülék bekötéséhez vagy átalakításához, gázkészülék cseréhez, illetve lakhatási engedélyek beszerzéséhez azonban kéményseprő szakvéleményre van szükség. Ez bonyolult folyamat, ezért ezen engedélyek beszerzésében munkatársaink segítséget nyújtanak Önnek.

ALPHAGÁZ
MIÉRT FONTOS A KÉMÉNY SZEREPE A FŰTÉSRENDSZERBEN?
A kémény alapvető funkciója a fűtés során keletkezett égéstermék biztonságos kivezetése a fűtőtérből. Az elvezetés gondoskodik arról, hogy a káros égéstermék ne kerüljön a laktérbe. A levegő és az égéstermék mozgatásához szükséges energiát a kéményen belül az a felhajtóerő adja, amely az égés során a gázok sűrűségkülönbségéből keletkezik. A kémények gravitációs működésének alapja a huzat. A huzat úgy képződik, hogy a meleg levegő kitágul, ezért ugyanabban a térfogatban kisebb tömeg helyezkedik el, ezért felfelé törekszik. Eközben a helyére hidegebb levegő kerül a kéményen keresztül. Ha a kéményben nem tud kialakulni a felhajtóerő, akkor a levegő áramoltatása úgynevezett füstgázventilátorral kerül megoldásra.

Manapság sok épületben található használaton kívüli, úgynevezett tartalék kémény is. Ez például akkor jut szerephez, ha üzemzavar miatt probléma adódik az épület energiaellátásával. Ez esetben a fűtés megteremtésére az egyetlen megoldás egy szilárd tüzelésű kályha beállítása a tartalék kéménnyel ellátott helyiségbe.

Azonban a tartalék kémény is csak akkor képes ellátni feladatát, ha rendszeresen karbantartásra kerül.

Ezért rendkívül fontos a tartalék kémények időszakos ellenőrzése is, mert ilyen váratlan események esetén nincs idő a tartalék kémény előzetes ellenőrzésre és tisztításra.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy Önnek nem kell egyedül, segítség nélkül választani a kazáncsere előtt a készülékek közül. Szakembereink segítségével Ön mentesülhet az alól, hogy egyedül birkózzon meg az előírások és rendeletek sokaságával vagy épp a kompatibilitás vizsgálatával. Önnek egyetlen feladata marad, hogy élvezze a korszerű fűtésrendszer és a hibátlanul működő meleg víz nyújtotta élményt és nyugalmat.

Ugye Önnek is fontos a biztonság?

Kapcsolatfelvétel
vagy ajánlat kérése
CÍM
i6

Iroda:  1035 Budapest,  Raktár utca 8.

TELEFON
i6

+36 30 998 8654

EMAIL
i6

alphagaz@alphagaz.hu